Om oss

Nu övergår vi i Folkteatern i Dalarna, en fri teatergrupp i Dalarna!
 

Med högt ställda krav på konstnärlig kvalitet sträcker sig Folkteatern i Dalarna över hela Dalarna och ut i Sverige för att erbjuda teater under hela året.

Folkteatern i Dalarna ska vara en teater där alla känner sig välkomna. Vår verksamhet ska vara professionell och en plattform för yrkesverksamma scenkonstnärer och scenarbetare i regionen.

Vi vill etablera oss i regionen som ett alternativ, som en medaktör och motaktör till den redan etablerade konsten i regionen. Vi tror att det råder en brist på teater och att en stor grupp människor i länet skulle attraheras av en ny teater som var deras.

 

Vi ska göra vårt yttersta för att skapa utifrån höga krav vad gäller konstnärlighet och genomförandekvalitet. Vi ska jämföra oss med de bästa aktörerna i landet och vara en av dem. 

 

Vi siktar på att bli en institution i Dalarna och en emotsedd plats för kultur. Du som publik ska vänja dig vid en hög nivå på teatern och våga efterfråga densamma. 

 

Vi spelar teater i Borlänge kommun och Falu kommun samt gästspelar i övriga regionen. Dessutom bedrivs turnéverksamhet i Mellansverige. Spelplatser är allt från städer till mindre orter och byar där professionell teater sällan tar sig.

 

Det mest utmärkande med vår verksamhet skall vara strävan efter kvalitet. Vi skall modigt våga jämföra oss med landets främsta teatrar och på det sättet ska vi inte bara vara en regional angelägenhet utan på sikt verka för att bli nationellt erkända för våra föreställningar. Vi vill påstå att storstadsregionerna inte har ensamrätt på utmanande, konstnärliga och kvalitativa produktioner. Vi verkar alltid inkluderande vad gäller vår publik och tror inte att bra konst och teater är exkluderande för någon grupp i samhället. Vi tror att alla oavsett grupptillhörighet är mottagliga för scenkonst och brister kommunikationen är det avsändarens fel.

 

Vi låter oss inspireras av FN:s 17 globala mål. Vi tror på allas lika värde oavsett sexuell läggning, kön, etnicitet, hudfärg eller funktionsvariation. Vi vet att tillgången till kultur ska vara en demokratisk rättighet och vill verka för att scenkonsten ska vara levande över hela Sverige, bland annat genom att statens gemensamma kulturfördelning sker på ett rättvist och geografiskt logiskt sätt. 

Sundborns Teater

Bra teater för alla

Vi eftersträvar att genomföra underhållning av högsta konstnärliga nivå.

Sundborns teater ska med  skådespelare, regissörer samt övrig personal göra en teater som berör och engagerar, ger skönhetsupplevelser, oroar och roar.  Processerna ska hela tiden ledas av viljan att göra det yttersta och av högt ställda mål.

 

Vi vill berika kulturlivet lokalt i Sundborn och i Falu kommun men också vara en teater för hela Sverige och all den turism som frekventerar Sundborn.

Teatern ska vara en mötesplats för kulturen i Sundborn. Teatern ska tillsammans med Carl Larsson-gården, Stora Hyttnäs och Sundborns andra sevärdheter vara ytterligare ett skäl till att få besökare att stanna längre i bygden. Teaterns evenemang ska vara lika attraktiva för de lokalt boende som för de ditresta.

Sundborns Teater har på kort tid blivit en återkommande och uppskattad händelse om somrarna. Som publik kan du lita på att Sundborns teater gör sitt yttersta för att göra  bra  föreställningar, evenemang och kringarrangemang.

Vi tror på alla  människors lika värde oavsett kön,sexuell läggning, ras eller etnisk härkomst, oavsett ideologisk inriktning eller religös övertygelse. Vi tror på solidaritet och omtanke om din nästa.

Sundborns Teater kommer även i framtiden producera sommarteater i Sundborn.

Kontakt

Besöksadress

Nisserska Huset

Tingshusgatan 2

79131 Falun

  • Vimeo Social Ikon
  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

Adress

Kerstis Väg 3

29015 Sundborn

Ta del av vårt nyhetsbrev