Om oss

Folkteatern i Dalarna

Din teater

Nu övergår vi i Folkteatern i Dalarna, en fri teatergrupp i Dalarna!
Med högt ställda krav på konstnärlig kvalitet sträcker sig Folkteatern i Dalarna över hela Dalarna och ut i Sverige för att erbjuda teater under hela året.
Sundborns Teater kommer även i framtiden producera sommarteater i Sundborn.

Sundborns Teater

Bra teater för alla

Vi eftersträvar att genomföra underhållning av högsta konstnärliga nivå.

Sundborns teater ska med  skådespelare, regissörer samt övrig personal göra en teater som berör och engagerar, ger skönhetsupplevelser, oroar och roar.  Processerna ska hela tiden ledas av viljan att göra det yttersta och av högt ställda mål.

 

Vi vill berika kulturlivet lokalt i Sundborn och i Falu kommun men också vara en teater för hela Sverige och all den turism som frekventerar Sundborn.

Teatern ska vara en mötesplats för kulturen i Sundborn. Inte bara genom teatern utan även genom kringarrangemang såsom föreläsningar, berättarkvällar och litteraturträffar. Teatern ska tillsammans med Carl Larsson-gården, Stora Hyttnäs och Sundborns andra sevärdheter vara ytterligare ett skäl till att få besökare att stanna längre i bygden. Därigenom berikas bygden och  de lokala företagarna. Teaterns evenemang ska vara lika attraktiva för de lokalt boende som för de ditresta.

 

Vi vill bli en återkommande verksamhet och en institution för teaterkonsten i Sundborn och i Dalarna.

Målet med Teatern i Sundborn är att det ska bli en återkommande och uppskattad händelse om somrarna. Som publik kan man lita på att Sundborns teater gör sitt yttersta för att göra  bra  föreställningar, evenemang och kringarrangemang.

 

Sist men inte minst.

Vi tror på alla  människors lika värde oavsett kön,sexuell läggning, ras eller etnisk härkomst, oavsett ideologisk inriktning eller religös övertygelse. Vi tror på solidaritet och omtanke om din nästa.

Kontakt

Besöksadress

Nisserska Huset

Tingshusgatan 4

79131 Falun

  • Vimeo Social Ikon
  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

Adress

Kerstis Väg 3

29015 Sundborn

Ta del av vårt nyhetsbrev