top of page

Arkiv

www-Petter_08102020_0626-Redigera.jpg

Biet i huvet

Målgrupp: Årskurs 2-5

Biet i huvet är den första föreställningen Folkteatern i Dalarna skapat för den unga publiken. Pjäsen inbjuder till sann teaterlek där skådespelarnas och publikens gemensamma fantasi skapar berättelsen. En föreställning om att hantera den ibland grymma omvärlden med ett av de få, men kraftfulla medel, som barnet har tillgång till, fantasin.

Biet i huvet spelades 22 gånger på Fryshusets Blackbox i Borlänge för elever i årskurs 2-5, med Kulturcentrum Asken som arrangör 2020. 10 föreställningar var inbokade i Falun, men ställdes in på grund av Covid-19. 6 offentliga föreställningar genomfördes på Gruvmuseet i Falun.

Av: Roland Schimmelpfennig

Regi: Jon Karlsson

Ljud: Paul Evans

Kostym: Anna Hedström

Teknik: Kristin Danielsson

Ljus, teknisk support: Gum Viktor Ohlsson

Producent: Mattias Åhlén

Skådespelare: Eleanora DeLoughery Nordin, Emil Roos Lindberg, Mattias Åhlén

Stenar i Fickan

Av: Mary Jones

Översättning:

Bearbetning & regi: Jon Karlsson

Medverkande: Jon Karlsson, Mattias Åhlén

Ljud, ljus, teknik: Gum Viktor Ohlsson

Turnétekniker: Ola Högberg

Spelades i Stora Hyttnäs trädgård i Sundborns sommaren 2018, samt på turné i Sverige 2019

SundbornsTvå professionella skådespelare spelar sammanlagt 15 roller i Mary Jones Broadwaysuccé Stenar i Fickan. Pjäsen har spelats över hela världen men nu har den kommit hit i en exklusiv omarbetat version som försätter den direkt i Dalarna.

Stenar i Fickan 5_edited.jpg
DJDans1.jpg

Don Juan 2017

Av: Molière

Bearbetning & regi: Jon Karlsson

Medverkande: Alexandra Drotz Ruhn, Jon Karlsson, Mattias Åhlén, Myra Neander

Ljud, ljus, teknik: Gum Viktor Ohlsson

Spelades i Rotundan i Sundborns sommaren 2017

En fri tolkning av  Molières Don Juan. En djupdykning ner i moral, etik och människors förhållningssätt till sina medmänniskor. Finns människans medfödda godhet? Varför tycks vissa leva på andras bekostnad utan ett uns dåligt samvete? Följ med när vi med stor humor ger oss in i människans skrymslen och vrår.

Hjärnornas kamp

Av: August Strindberg

Bearbetning & regi: Jon Karlsson

Medverkande: Jon Karlsson, Mattias Åhlén

Ljud, ljus, teknik: Gum Viktor Ohlsson

Spelades i tvättstugan i Sundborn sommaren 2016 samt på Dalateatern, Gävle Teater, Elverket i Falun och på Teater Västernorrland.

 

Sundborns Teater kastar sig handlöst in i August Strindbergs pjäs Paria. Med fullkomlig respektfull respektlöshet gör ensemblen upp med den ålderdomliga idealbilden av mannen och 1800-talets moral och etik. Kanske visar dråpligheterna nya sätt att betrakta oss själva idag. Kanske skrattar vi bara åt alltsammans. Helt säkert är att vi får en riktigt trevlig kväll tillsammans!

HKdans_edited.jpg
bottom of page