top of page
4.png

Efter slutsåld föreställningsperiod

och fina recensioner

"Skratt & Skräck – en pärla till underhållning"

Lukas de Veen, Dalademokraten

"Oerhört professionell fysisk teater"

"En härlig teaterkväll när teater är som bäst"

Caroline Edman, P4 Radio Dalarna

"Det är skådespelarnas show och båda kramar ur pjäserna till sitt maximum"

Anders K Gustafsson, Dalarnas Tidningar

Vi spelar på turné

En helkväll med Humor och ryslig spänning. Två skådespelare, två monologer. Den ena baserad på en av världens roligaste böcker. Den andra på en novell från den moderna spökhistoriens fader.

Ibland är teatern bara underhållning. Ibland blir underhållningen så komisk eller ryslig att den blir tänkvärd. Sundborns Teater och Folkteatern i Dalarna åker på turné med texter från det brittiska imperiets guldålder. 

Spelschema

Hedenborg, Svärdsjö 27 februari kl.16

Kultursoppa, Dalateatern 18 mars kl.12 - Vissla barar så kommer jag

Kultursoppa, Dalateatern 1 april kl.12 - Tre män i en båt

6.png

Av MR James

En kuslig berättelse från salongernas och de sprakande brasornas tid. En berättelse om svartkonst, hämnd och ond bråd död. Lagom ryslig och spännande underhållning från den gotiska spökhistoriens guldålder.

Låt dig dras in i M R James stilbildande skräcknovell Vissla så kommer jag till dig min vän, med kusliga upplevelser och om att möta sin yttersta fruktan i en urbrittisk semesterort en kall och stormig vintervecka. Ett författarskap som inspirerat författare långt in i vår tid.

På scen: Jon Karlsson

7.png

Av Jerome K Jerome

En monolog baserad på Tre män i en båt. Boken som ständigt toppar listor över världens roligaste bok. Här får vi följa författarjaget och hans vänner när de gör sig klara för två veckors färd i roddbåt uppför Themsen. Vad kan om möjligt gå fel?

Tre män i en båt publicerades första gången 1889 och har sen dess utgivits konstant och aldrig upphört att tryckas. I Folkteatern i Dalarnas uppsättning får vi följa de mycket seriösa och mycket nogsamma förberedelserna för en båtsemester. Förberedelser och iakttagelser som är lika aktuella och lika skrattframkallande nu som de var för den Viktorianska publiken trots att det har passerat mer än hundra år sedan boken skrevs.

På scen: Mattias Åhlén

bottom of page