Telemakos banner1.png

TELEMAKOS

Telemakos logo.png

Premiär 9 oktober 2021

av Emma Broström

Ett spännande äventyr med vidunderliga monster och hjältedåd löst baserat på Homeros Odysseen. Telemakos ger sig ut på en resa till havs i sitt eget badrum tillsammans med sin mamma Penelope. Med fantasins hjälp förvandlas badrummet både till Cyklopens grotta, skönsjungande sirener och ett stormande hav. De hjälper pappa Odysses till säkerhet med lekens kraft. En föreställning med både musik, sång och spännande visuella inslag av teatermagi där de vardagliga föremålen i badrummet inte alltid är vad de synes vara.

En av Sveriges mest framburna dramatiker har skrivit en pjäs om längtan och om att försöka förstå. En pjäs om att hantera frånvaron av en saknad förälder och om att våga acceptera förändring även om det gör lite ont i hjärtat.

Information

Föreställningens längd: 40 min

Målgrupp: Årskurs 1-4

Vill du boka föreställningen? Läs mer här

Premiär 9 oktober 2021

Barnen är värda den bästa teatern

Nu startar vi vår barnteaterverksamhet där professionalism, kvalitet och konst för barn på barns villkor står i centrum. Livfull, härlig, tänkvärd och fantasieggande teater för förskolan och lågstadiet producerat i och för Dalarna.

Telemakos är den andra pjäsen i ordningen när Folkteatern i Dalarna utforskar fantasin som överlevnadsredskap. Fantasin som kraft och verktyg för att hantera vuxenvärlden och den ibland orättvisa vardag barn kan behöva hantera.