top of page
Tuppen Ja! Affisch.png

Tuppen Ja! spelar på turné

Under hösten 2023 spelar Tuppen Ja! för förskoleklass upp till årskurs 2 i Falun, Smedjebacken och Hedemora. Tuppen Ja! turnerar även hela 2024. För bokning till skolor, kommuner eller teaterföreningar, kontakta oss på producent@folkteaternidalarna.se.

En monolog om rättvisa för den lilla människan

Sixtens pappa äger en fabrik i Amerika. Varje gång pappan kommer hem från sina långa resor har han med sig presenter. Sixten och hans bror måste tävla om vem som får presenterna genom att ropa Tuppen ja! För den som ropar först, han får. Det märkliga är att även när Sixten ropar först vinner storebror, eftersom pappa hela tiden sätter upp nya regler. Och storebror är ju så irriterande mallig! Men nu har Sixten en plan.

Tuppen Ja! är Folkteatern i Dalarnas första möjlighet att kunna välkomna barn till våra nya lokaler i Lokstallarna! Så ta chansen att bjuda med Dalarnas yngsta på rykande färsk teater i Dalarnas nyaste och hetaste teaterhus! 

Tuppen Ja! på turné hösten 2023

En komisk och orättvis monolog om rättvisa för förskoleklass upp till årskurs 2. Tuppen ja! spelas i klassrum, vilket skapar ett nära och varmt möte för eleverna. Pjäsen väcker frågor om rättvisa och människors lika värde, om att känna sig felaktigt behandlad och vad det väcker för känslor. En bra grund för spännande samtal om jämlikhet, demokrati och inkludering i klassen. Tuppen Ja! går att boka med Skapande Skola medel. Är du arrangör och vill veta mer om föreställningen? Läs mer på vår arrangörsida

Föreställningen är delvis inspirerad av FN:s 17 Globala mål och då främst mål 10 - jämlikhet.

Med föreställningen vill vi skapa möjligheten för ett fortsatt arbete kring frågor om demokrati, jämställdhet och rättvisa.. Rättvisa handlar både om att få och att ge. Det handlar om ett synsätt där man är noga med att tilldela resurser till alla, inte bara de som skriker högst eller de som redan har en röst.

Konstnärligt team

Manus: Thomas Tidholm

Skådespelare: Hugo Emretsson

Regi, producent: Mattias Åhlén

Teknik, attributmakare: Johannes Thydén

Praktisk information om föreställningen

Tuppen Ja! spelas i våra nya lokaler i Lokstallarna, Tullkammaregatan 15, Falun

För vägbeskrivning, se längst ner på sidan.

Föreställningen är ca 35 minuter.

Vi har en intim och mysig publikfoajé där ni kan köpa lite fika före eller efter föreställningen. Vi öppnar dörrarna ca 30 minuter innan föreställningen börjar.

 

Handikapptoalett finns i anslutning till spelplatsen, om än lite svårtillgänglig. Entrétrappan med tre trappsteg saknar ramp. Därför måste vi meddela att föreställningen inte är helt tillgänglighetsanpassad. En ramp ska byggas inom kort!

Föreställningen är lämplig från 5 år och uppåt.

bottom of page