top of page
Arrangörer

Här hittar du som arrangör teknisk information om våra föreställningar, nedladdningsbar pdf för aktuell föreställning, samt länk till Scenkonstportalen.

Vill du boka våra föreställningar är det lättast att skicka ett mail till producent@folkteaternidalarna.se

oljepastell tuppen ja 2.png

TUPPEN JA!

En pjäs om rättvisa för den lilla människan

Sixtens pappa äger en fabrik i Amerika. Varje gång pappan kommer hem från sina långa resor har han med sig presenter. Sixten och hans bror måste tävla om vem som får presenterna genom att ropa Tuppen ja! För den som ropar först, han får. Det märkliga är att även när Sixten ropar först vinner storebror, eftersom pappa hela tiden sätter upp nya regler. Och storebror är ju så irriterande mallig! Men nu har Sixten en plan.

Premiär 18 mars 2023. Turné 2023

För alla från 4 år som någon gång upplevt orättvisa!

PDF logo.png
Rikslogo-Svart.png
Kallocain insta.png

KALLOCAIN

Ett spännande och skrämmande äventyr där även dina innersta tankar tillhör makten, Vem kan du lita på? Vem låtsas du vara och vad döljer du innerst inne? Världspremiär för Gunnar Erikssons texttrogna bearbetning. En text lika aktuell idag som när den skrevs för 82 år sedan. Totalitära stater växer sig starkare genom ny övervakningsteknik, stora företag äger informationen om oss och följer varje steg vi tar, vi bedöms ständigt av andra via sociala medier. Kallocain har aldrig varit lika aktuell som idag.

Spelar i Lokstallarna och på turné hösten 2023

PDF logo.png
Rikslogo-Svart.png
prinsessor bild.png

NÄR PRINSESSOR GÅR PÅ ÄVENTYR

Fritt efter Per Gustavssons bok med samma namn.

Folkteatern i Dalarna och Falu Stadsbibliotek bjuder alla barn 4-7 år på ett äventyr, där vi får veta vad som egentligen händer när prinsessor går på äventyr.

Högläsning och pyssel med skådespelare Caroline Rendahl

Turné hösten 2023 och våren 2024

PDF logo.png
4.png

METAMORFOS

En föreställning i skogen om skogen. Med ljus, ljud, nykomponerad musik, sånger och dans flyttar teatern rätt ut i skogen för att låta naturen bli medspelare på scenen. Ett absurdistiskt verk om skogen, dess betydelse för oss människor och vår längtan dit. En samtidsskildring som försöker återknyta de band som vi till viss del tappat i vår digitaliserade värld.

Spelar maj-juni 2023

Eventuell skogsturné sensommar 2023

Rikslogo-Svart.png

TELEMAKOS

Ett spännande äventyr med vidunderliga monster och hjältedåd löst baserat på Homeros Odysseen. Telemakos ger sig ut på en resa till havs i sitt eget badrum tillsammans med sin mamma Penelope. Med fantasins hjälp förvandlas badrummet både till Cyklopens grotta, skönsjungande sirener och ett stormande hav. En pjäs om längtan och om att försöka förstå. En pjäs om att hantera frånvaron av en saknad förälder och om att våga acceptera förändring även om det gör lite ont i hjärtat.

För årskurs 1-4

Föreställningen spelar på turné 2022 och går att boka genom Skapande Skola

PDF logo.png
Rikslogo-Svart.png
Skratt och skräck.png

En helkväll med Humor och ryslig spänning. Två skådespelare, två monologer. Den ena baserad på en av världens roligaste böcker. Den andra på en novell från den moderna spökhistoriens fader.

 

Föreställningen ligger i teaterns repertoar och är bokningsbar under hela året.

 

PDF logo.png
Rikslogo-Svart.png

Forumteater om genus, machokultur och manliga normer.

Vi föds in i maktstrukturer som begränsar och förminskar oss som människor oavsett kön. Det är orättvist, men så behöver det inte vara! Den manliga normen kallas ofta den osynliga normen och det gör den än mer svår att identifiera. Ofta vet vi kanske inte ens att det är normens förväntningar som gör att vi handlar som vi gör.

Föreställningen framförs i större lokaler på skolor, såsom aulor, gymnastiksalar etc. Bokningsbar 2022 och 2023. Går att boka genom Skapande Skola

För årskurs 6-9

PDF logo.png
Biet kalendarium bild.png

BIET I HUVET

När fantasin blir din räddning

Biet i huvet är den första föreställningen Folkteatern i Dalarna skapat för den unga publiken. Pjäsen inbjuder till sann teaterlek där skådespelarnas och publikens gemensamma fantasi skapar berättelsen. En föreställning om att hantera den ibland grymma omvärlden med ett av de få, men kraftfulla medel, som barnet har tillgång till, fantasin.

För årskurs 2-5

PDF logo.png
Rikslogo-Svart.png
bottom of page